Inschrijvingen

Samen met al de secundaire scholen van Boechout, Borsbeek, Duffel, Edegem, Lier en Mortsel kiezen wij ervoor om te werken met een digitaal centraal aanmeldingsregister voor de inschrijving van de eerstejaarsleerlingen.
Voor inschrijvingen in de hogere jaren maak je rechtstreeks een afspraak met de school na 26 april 2021 (aanmelden hiervoor is niet nodig).

Digitaal aanmelden is mogelijk van maandag 8 maart (9 u.) tot en met vrijdag 26 maart (12 u.) via ons aanmeldingsplatform “SO Zuidrand”.

Aanmelden is niet hetzelfde als inschrijven. Met de aanmelding geef je enkel aan in welke scholen je jouw kind graag wil inschrijven. Krijg je na de aanmelding een plaats toegewezen in een school, dan kan je je daar inschrijven vanaf 24 april.

AANMELDEN

 1. Hoe kan ik mijn kind aanmelden?
 2. Via het online platform geef je door in welke scholen je je zoon of dochter het liefst wil inschrijven in het eerste jaar. Je kan binnen onze school enkel kiezen voor 1A. De keuze tussen moderne talen, stem of klassieke studiën volgt pas bij de definitieve inschrijving in de toegewezen school.

 3. Voorrang?
 4. Als je kind al een broer of zus op onze secundaire school heeft, krijgt hij of zij voorrang. Ook kinderen van personeelsleden van de secundaire school hebben voorrang. In dat geval geef je dat door bij de aanmelding en zal je kind zeker een plaats krijgen. De wetgever verstaat onder broer of zus: elk kind dat minstens één gemeenschappelijke ouder heeft of dat onder hetzelfde dak woont.

 5. Wanneer kan ik mijn kind aanmelden?
 6. Het aanmelden start op maandag 8 maart om 9 u. en loopt tot vrijdag 26 maart om 12 u. Haast is niet nodig. Het moment waarop je aanmeldt, heeft geen effect op de rangschikking, zolang het maar binnen deze periode gebeurt.

 7. Kan ik voor meer dan één school kiezen?
 8. Ja, we raden zelfs aan om meerdere voorkeuren op te geven. Als je maar één school opgeeft en er is geen plaats, dan moet je wachten tot de start van de vrije inschrijvingsperiode om te gaan inschrijven. Op dat moment is de kans zeer klein dat er nog een vrije plaats is in één van de scholen
  Meer scholen aanduiden vermindert de kans op een plaats in je favoriete school niet.

 9. Welke keuze moet ik verder maken?
 10. Voor onze school kan je enkel kiezen voor 1A.

  Je moet in het systeem ook aangeven of je kind een indicator- of een niet-indicatorleerling is.

  • Ontvang je als gezin een schooltoelage voor je kind? Ja? Dan is je kind een indicatorleerling. Nee? Dan is je kind geen indicatorleerling.
  • Heeft de moeder van het kind een diploma secundair onderwijs? Ja? Dan is het kind geen indicatorleerling. Nee? Dan is het kind een indicatorleerling.

 11. Hoe verloopt de toewijzing?
 12. Welke school je krijgt toegewezen, wordt beslist op woensdag 21 april onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder. Jouw eerste voorkeur komt hierbij op de eerste plaats.
  Soms zijn er voor een bepaalde school meer aanmeldingen dan plaatsen. Dan worden de plaatsen verdeeld op basis van toeval.

 13. Wanneer verneem ik het resultaat?
 14. Op woensdag 21 april verneem je als ouder via e-mail en ook per brief het resultaat van de aanmelding. Dit gebeurt uiteraard enkel als je je zoon of dochter hebt aangemeld. De e-mail of brief is je ‘ticket’ om te kunnen inschrijven.

  Er zijn drie resultaten mogelijk:

  1. Je wordt toegewezen aan de school van je eerste keuze. Je mag inschrijven in deze school. De e-mail of brief is je ticket om te kunnen inschrijven.
  2. Je wordt toegewezen aan een school van een lagere keuze. Je mag inschrijven in die school en staat op de wachtlijsten van de scholen van je hogere keuze. De e-mail of brief is je ticket om te kunnen inschrijven in de toegewezen school.
  3. Je krijgt geen school toegewezen en staat op de wachtlijst van alle door jou gekozen scholen. Je zoekt dan best uit veiligheid nog een andere school die nog vrije plaatsen heeft en schrijft daar in. Als er nog een plaats vrijkomt in een school van je hogere keuze, dan zal deze school je hiervan op de hoogte brengen.

INSCHRIJVEN

Je kan inschrijven vanaf zaterdag 24 april tot en met vrijdag 21 mei. Na 21 mei vervalt je toegewezen ticket.
Normaal gezien vinden de inschrijvingen vinden plaats op school na afspraak. En dit vanaf 24 april 2021.

Als je niet aanmeldt, kan je je vanaf 26 april registreren op de wachtlijst van onze school. Je sluit dan achteraan de wachtlijst aan. Wacht dus niet af en meld zeker aan.