Seminarie in het 6de jaar

De ideale kans om kennis te maken met een vak aan de Universiteit of op de Hogeschool, Spaans of sterrenkunde te volgen, te werken aan een eigen project… Creativiteit en zelfstandig werk troef!

De derde graad

Oefenen in de verschillende onderzoekscompetenties, je eigen interesses uitdiepen in de vrije ruimte, het leren verwerken van grotere gehelen, je studie-oriëntering naar het hoger onderwijs… allemaal uitdagingen voor de derde graad, waarin zelfstandig(er) werken nog meer aan belang wint.

We willen je stimuleren om je eigen leerproces in handen te nemen zodat je goed voorbereid bent op het hoger onderwijs. Een uitgewerkte leerstijl en motivatietest, waarbij je opnieuw kan reflecteren over je sterktes en zwaktes op het vlak van leren, de mogelijkheid om internationaal te gaan of een zakenvak in een vreemde taal te volgen… het zijn allemaal stappen ter ondersteuning van je verdere persoonlijke ontplooiing.

Onze school biedt een hele waaier aan studierichtingen aan waarin specifieke accenten worden gelegd. Doorheen de vrije ruimte proberen we, ook in samenwerking met externe partners (onder meer uit het hoger onderwijs), je te helpen in je studiekeuze. Ons systeem van klasoverstijgende keuzes voor seminarie in het zesde jaar laat toe dat je kennis kan maken met een ander domein, buiten je studierichting. We willen je als jongvolwassene aanspreken op je verantwoordelijkheid, onder meer bij de organisatie van onze solidariteitsacties, onze Big Band, de leerlingenraad, theaterspeeldag of in de vormgeving van onze studiereizen naar Brussel, Parijs, Barcelona, Berlijn of Italië.

Ondernemen en IT: ons 4-jarig businessplan!

In ons traject ‘Ondernemen & IT’ nemen we je mee in een 4-jarig businessplan.

Via diverse PROJECTen ontdek je je sterke punten en ontwikkel je de nodige skills om in efficiënt TEAMverband te werken. Zo werk je als jonge ondernemer o.m. aan een intern verkoopproject gebaseerd op ecologisch ondernemerschap en deeleconomie. In de derde graad start je in team een echte mini-onderneming op.

Tijdens ‘ON THE JOB-trainingssessies’ in binnen- en buitenland scherpen we ook je TAALcompetenties verder aan. Zo leer je als jonge ondernemer communiceren met anderstaligen via e-twinning en buitenlandse excursies. In de derde graad gebruik je de business talen tijdens sollicitatie en presentatie.

Met een extra focus op IT & media introduceren we je in de fascinerende wereld van de meest populaire softwarepakketten. Zo stomen we je klaar voor verdere hogere studies én de jobs van de toekomst.

Neem jij onze springplank?

‘Ondernemen & IT’… voor doeners en doorzetters!